Er der negative virkninger ved proteinpulver?

De fleste der træner mere eller mindre seriøst tager kosttilskud af den ene eller anden art. Proteinpulver er det mest populære kosttilskud. Særlig Whey Protein bruges i stor stil af folk, der styrketræning. Jeg bruger det også selv flittigt efter hver træning. Og det gør jeg uden bekymring for bivirkninger.

Hvorfor tage proteinpulver efter træning?

Mange inklusiv mig selv, drikker en shake i form af en omgang mælk med en scoop proteinpulver eller to. Hvorfor egentligt? Der er to ganske simple grunde til, at jeg spiser proteinpulver:

  1. Proteinpulver af typen whey (som er den slags, jeg tager) optages hurtigt i kroppen. Ved at drikke en shake med whey protein efter træning opnår min krop at optage flere proteiner. Det skyldes, at kroppen bedst optager protein den første halve til hele time efter en træning. Skulle jeg først til at spise en dåse tun, når jeg kom hjem, så vil kroppen først skulle nedbryde det, og der vil gå lang tid før proteinet kommer ud i blodbanerne. Derved vil jeg ikke opnå samme optagelse af protein og samme genopbyggelse af mine muskler efter træning, som jeg ville med proteinpulver.
  2. Den anden grund er ganske simpel, og handler blot om, at det er den billigste kilde til protein. Hvis jeg skulle finde mine kilder til protein gennem oksekød, skyr og dåsetun, så ville det hurtigt blive dyrt. Proteinpulver er en billig vej til at dække det daglige behov med protein, hvis man kombinerer det med almindelig sund kost.

Er proteinpulver farligt?

Det har været diskuteret mange gange på forskellige medier. Men svaret er rigtig simpelt:

Nej, protein pulver er ikke farligt, HVIS du holder dig til danskproducerede produkter. 

En undersøgelse af over 600 kosttilskud (inklusive proteinpulver) fra 15 lande viste, at mange af dem var forurenede med blandt andet ulovlige stoffer fra dopinglisten.

Hvis du vil være helt sikker på, at din krop ikke påvirkes negativt på nogen måde af proteinpulver, så skal du altså holde dig til danskproducerede produkter. Mange af de danske webshops sælger dog udenlandsk produceret proteinpulver.

Høj kvalitet = ingen bivirkningerlinus pro whey protein

Det mest anbefalelsesværdige proteinpulver på markedet er Linus Pro, som sælger proteinpulver af høj kvalitet. Af høj kvalitet, menes det har en høj biologisk værdi – det vil sige uden affaldstoffer og kunstige og syntetiske smagstoffer. Prisen er dog lidt højere end andre produkter på markedet, men det er værd at betale, hvis man går op i træning og kvalitet, eller blot vil sikre sig at undgå uønskede bivirkninger.

En anden grund til at betale en lidt højere pris for Linus Pros WHEY100 Proteinpulver er dets høje indhold af BCAA. Til jer, der ikke ved hvad det betyder, så er det de essentielle og forgrenede aminosyrer. Et højt indhold af BCAA betyder, at din krop har nemmere ved at nedbryde , hvilket medfører at en hurtigere optagelse og mere effektiv genopbygning af muskler.

Jeg har teste Linus Pro WHEY100 selv. Udover at kvaliteten er højere, synes jeg også smagen er bedre. De forskellige WHEY100 kommer i 7 forskellige smagsvarianter: Jordbær, Kakao, Blåbær, Vanilje, Pistacie, Lakrids og Neutral. Mine personlige favoritter var jordbær og blåbær.

En anden detalje er poserne, som virkelig er flotte, og som jeg faktisk synes pryder køkkenet, når de står fremme.

 

Andet sportsudstyr

Er du ikke på udkig efter proteinpulver og kosttilskud, men ønsker at have det perfekte udstyr til træning og sport, så vil jeg anbefale at lægge et besøg forbi www.unisport.dk som udbyder et bredt udvalg af fodboldtrøjer, fodboldstøvler, men også sportsudstyr, træningssko og løbesko.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *