Hvordan får jeg et online CV?

Den digitale tidsalder er forlængst rullende henover hele den vestlige verden. Vi shopper online, bestiller mad online, holder kontakten med vores venner online, dater online, ser film film online. Man kan snart foretage sig alt gennem enten en laptop, tablet eller telefon.

Rekruttering og netværk-skabelse er en anden ting, der for længst er gået online. Derfor bør enhver karriere-minded person forsøge at sætte sit personlig præg på nettet til potentielle arbejdsgivere.

Personlig hjemmeside eller LinkedIn CV?

LinkedIn har vundet frem de seneste år, som vores alle sammen professionelle sociale medie. Her skriver vi vores CV, erhvervserfaring, kompetencer andet, som er relevant for din kommende arbejdsgiver. Vi har næsten alle sammen en LinkedIn profil, og der er rigtig mange muligheder i det.

Jeg har en LinkedIn-profil, er det ikke det samme som et online CV?dine kompetenser i skyen

Jo, det kan du sige. Men en LinkedIn profil er bare langt fra det samme som en hjemmeside, der viser din personlige online tilstedeværelse i form af et CV og relevante profesionelle og faglige oplysninger om dig. Ved at lave din helt egen hjemmeside med dit eget domæne, viser du først og fremmest, at du har IT-kompetencer. Det er noget rigtig mange virksomheder efterspørger, særligt hvis du arbejder inden for kommunikation og marketing hvor IT er en vigtig faktor.

Derudover handler det ofte om at adskille sig fra mængden, hvis du ønsker at få dit drømmejob. Ved at have en profil på LinkedIn skiller du dig ikke ud. Ved at få designet din egen hjemmeside viser du, at du er unik og eksponere dig selv i et helt nyt medie, som ikke bare er Facebook eller LinkedIn.

Hvordan laver man et online CV?

Du kan lave dit eget online CV på din egen hjemmeside ved følge 3 simple trin. Følgende guide forklarer, hvordan du bærer dig ad, så alle kan forstå det.

Trin 1: Find dit domænenavn

Først og fremmest skal du finde et domænenavn – altså navnet på din hjemmeside. Det kunne typisk være dit navn. Har du derimod et unikt navn, så er det oplagt at opkalde domænenavnet efter dit navn. Hedder du derimod Anne Jensen, så er domænenavnet sikkert allerede optaget, og du bliver nødt til at tænke lidt kreativt såsom annabananas.dk eller noget lignende. Dog vil jeg vælge noget mere seriøst, hvis det skal henvende sig til potentielle arbejdsgivere. Er dit navn optaget, kan du også prøve med bindestreg som f.eks. bo-andersen.dk, hvis den uden bindestreg er optaget. Angående æ, ø eller å, så vil jeg altid anbefale at bruge dobbelt-a oe eller ae, da det Google ikke bryder sig om disse bogstaver og det er svært at linke til det.

Find ud af, om dit navn er navn er frit på UnoEuro.dk (Brug rabatkoden 3GRATIS og få de første 3 måneder gratis) 

Andre gode sider at tjekke efter domæner er One.com, Web10 og Cliche.com, Surftown eller MEEBOX:

Trin 2: Gør hjemmesiden klar

Når du har købt domænet, har du automatisk fået en bruger på UnoEuro. Inde på ‘Kontrolpanet’ klikker du på 1-kliks-installation og vælger WordPress. Du kan også vælge andre CMS-systemer end WordPress, men det er klart det bedste om mest populære.

Når du har installeret WordPress, kan du logge ind på hjemmesiden, og ændre indholdet i back-end.wordpress

Kan du ikke få adgang, kan du altid få hjælp via UnoEuros support, som hjælper med alle relaterede problemer.

 

Trin 3: Fortæl verdenen om dig selv

Nu skal du have indholdet på plads. Det skal naturligvis handle om dig selv. Skriv om dine kompetencer, din erhvervserfaring, kurser etc. Der er masser at tage fat på. Vær ikke beskeden, men vær heller ikke alt for selvfed. Det handler om om at holde en professionel tone, da du henvender dig til kommende arbejdsgivere.

Jeg har listet de tre vigtigste ting, du skal huske når du skriver indhold til dit personlige CV:

  1. Vær skarp i din indledning, skriv åbent og fangende, så du fastholder modtageren, så du ikke mister hans/hendes interesse allerede fra start.
  2. Hold en professionel tone. Husk på, at du kommunikerer til din kommende arbejdsgiver. Hold en formel tone på et fagligt niveau.
  3. Vis dine kompetencer i dit sprog og layout. Hvis du skriver, at du er velformuleret og dygtig til at kommunikere, så vis det i dit sprog allerede på CV’et. Hvis du siger, at du har øje for flot design, så vis det med lækre illustrationer eller lignede.

Generelt, kan du få inspiration fra det CV, som du senest har brugt, når du har lavet en jobansøgning. Dit online CV skal dog adskille sig fra det. Det skal være nemmere at læse og mere catchy. Du kan også finde inspiration fra din egen LinkedIn eller tidligere jobansøgninger.

Held og lykke med dit lille nye personlige fingeraftryk på det store Internet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *